Om oss och kvarnen

Kvarnen från Öfre Kvarndammen2002 flyttade jag med min man, våra två barn och ett stort flyttlass till byn Forsby i Fjärdhundra från Stockholm. Ända sedan första gången vi kom till Forsby kvarngård har jag drömt om att driva ett kafé i den gamla kvarnen.
Ibland tar det tid att förverkliga drömmar – när vi kom hit såg kvarnen inte ut som på bilden.
Men efter tre års byggnadsvårdsläger, i samarbete med Svensk Byggnadsvårdsförening och med stöd från framförallt Kultur och Miljöenheten vid Länsstyrelsen i Uppsala län, har den gamla kvarnen restaurerats med varsam hand av byggnadsvårdsintresserade kursdeltagare under kunnig handledning. Som kronan på verket öppnade vi våren 2012 Forsby Kvarn Kafé, som byggts av skickliga lokala hantverkare under mer än ett år. I kafé- och restaurangköket får vi utlopp för våra stora intressen vid sidan av musiken: bakning och matlagning! Till professionen är vi musiker. Staffan är violinist och dirigent och jag är sångerska.
Nu rymmer kvarnen både musik och kafé. Sedan 2006 arrangerar föreningen Forsby Kvarn Musikscen konserter i den stora kvarnsalen under sommaren.
Forsby Kvarn har återigen blivit en levande  mötesplats!
Välkommen hit Du också! Ibba Andersson

Design: Mats Thorburn/underhuset.com