Kvarnkonserter 2023


Joel Lyssarides 8 juli kl 19

FKM presenterar stolt Joel Lyssarides solo! Han har kallats hyperbegåvat underbarn som började spela piano som 4-åring. Han skivdebuterade 2018 som 25-åring med sin trio, nyutexaminerade från Stockholm Musikhögskola. ”Virtuos, jazzpianist i världsklass, läskigt skicklig” är beskrivningar man stöter på i recensioner. Han nämns ofta i samma mening som Bobo Stenson och Esbjörn Svensson och han har en halv miljon lyssnare på Spotify. Hans musicerande speglar hans kärlek till jazz, svensk folkmusik och klassisk västerländsk konstmusik och både  recensenters och publiks omdöme vittnar om en upplevelse av kvalitet, personlighet och uppriktig vilja till kommunikation.
På Forsby Kvarn Musikscen får vi höra honom live, solo och akustiskt.
Boka biljett: https://simplesignup.se/event/204426


Pianoafton med Julia Isaksson 22 juli kl 19
Julia Isaksson började spela piano som sjuåring på Kulturskolan i Lund och har under sin uppväxt deltagit i många pianotävlingar där hon vunnit 1’a pris, bl.a på International Steinway Festival 2014.  2023 utexaminerades hon från sina studier i Interpretation Diplom på Malmö Musikhögskola med en diplomkonsert då hon tillsammans med Malmö Symfoniorkester under ledning av Staffan Larson spelade den virtuosa Pianokonsert nr 1 av Franz Liszt.
Hon har själv sagt: – Jag har alltid älskat musik, att få uttrycka saker.
Att spela är ett sätt att få ut grejer som man kanske egentligen inte kan säga.

På Forsby Kvarn Musikscen får vi höra henne spela klassisk romantisk pianomusik.   
Boka biljett:  https://simplesignup.se/event/204428


Mansfantasier den 5 aug kl 19 – En skramlande drag-varieté
Förband: Gretli & Heidi

Med sina unika instrument uttrycker Gretli & Heidi Brothers sin mångskiftande manlighet i barrundor, hjälteepos, sorgesånger och andlig begrundan. De trakterar flaskor, ölburkar, glasklockor, klockspel, dragspel, gitarrer och sjunger sin manssång. I musikaliska nummer uttrycks erfarenheter och fördomar om mansrollen, moderskärleken, skammen att misslyckas, det andliga livet, stridsromantiken, broderskapet och tävlingsinstinkten. Gretli & Heidi Brothers skärskådar männen de är -vill bli -och förväntas vara. Med sin virtuosa musikalitet befäster de sin ställning som världens härskare.
Förband till bröderna är deras systrar Gretli & Heidi. De spelar på glasharpa, sybehör och andra vardagsföremål samt bjuder på historier från livet på alptoppen.
Boka biljett:  https://simplesignup.se/event/204429


Bengan Jansson den 19 aug kl 19
Genom en nära publikkontakt och en osedvanlig musikalisk begåvning hanterar han både tangenter och publik på ett märkvärdigt lättsamt och begåvat sätt. ”Möten med andra musikanter är min drivkraft” säger Bengan.
Men denna afton på Forsby Kvarn Musikscen får vi möta honom solo!
Boka biljett: https://simplesignup.se/event/204431


Jerry Haglund Band 26 aug kl 19
Denna trio består av Jerry Haglund, Felix Rothman och Petter Svärd. Under sina 20 år som aktiv musiker har Jerry skaffat sig en fil kand i musik på Trinity College i London, turnerat världen över och släppt flera skivor. Petter Svärd som är trummis i bandet har en gedigen meritlista med turneer i Europa och jazzfestivaler runtom i världen. Bandets låga register utgörs av Felix Rothman som spelar tuba. Felix är anställd  i Arméns Musikkår och som frilansande musiker har han  spelat med flertalet av landets professionella orkestrar och har genom åren synts och hörts i diverse jazz-, blues- och popkonstellationer. Kvällen bjuder på svängig blues med jazzinslag, egna och lånade låtar. 
Boka biljett:  https://simplesignup.se/event/204432
Design: Mats Thorburn/underhuset.com